Lång dag..

har mycket att berätta idag, *fortfarande om ammningen och mina bröst* haha

imorse vaknade vi som vanligt runt 8a, så amma jag och det gick segt precis som igår och mjölken tog slut.. men han somnade iallafall, och jag passa på att städa lite :P fast han sov bara ca en haltimme och vaknade igen ca halv 10.. så ammade jag, i 1 ½ timme och mjöken tog slut lååångt innan det!!!!! sen somna han till lite men så fort jag flytta på mig så vaknade han, men mina bröstvårterna ömmade efter så lång ammning och jag tänkte att han kunde ju inte vara mer hungrig & trodde bara han hade det där "sug bergäret" fast han ville inte ta nappen, så jag gick och duschade (runt halv 11), klockan var väll kvart i 11 när jag kom ner igen och han ville äta igen.. så då åt han från 10 i 11 till 12 ungefär och efter duschningen så rann det jätte bra och tog inte slut jätte bra tänkte jag... han somnade inte då heller.. så jag gjorde mig i ordning, och klockan halv 1 satt jag mig och ammade han igen och klockan 1 ungefär kom min syster och dom, och då hade han också somnat men lagt av en laddning i blöjan så gick och byta och då vaknade han ju såklart igen .. :P halv 2 ungefär skulle vi äta lite men liam var gnällig och värkade vela äta igen!!! så jag amma ca 1 timme till, och jag berätta för min syster om hela morgonen och hon tyckte vi skulle handla lite ersättning.. och de fatta jag lite imorse också,men trodde endå det skulle funka eftersom mjölken började rinna jätte bra.. men han var gnällig (och bara lite gnällig men skrek ingenting som vanligt :P), jag hade ont i bröstvårterna efter all ammning & man blir ju rätt trött, så klockan 3 köpte jag och syster ersättning och ja jäklar vad han åt, han var jäätte hungrig.. konstigt att han inte skriker när han är så hungrig.. men efter det ville han inte heller somna riktigt, inte förän ca halv 5 tiden .. så han har varigt vaken sen halv 10 imorse, och jag får ont i magen av att tänka att han måste varigt jätte hungrig :(

så min mjök har väll antagligen blivigt tunnare och inte tillräckligt mättande :( .. jag kommer fortsätta amma, men jag kan ju inte sitta och amma i flera timmar så om han inte blir nöjd får jag ge han lite ersättning.. kan inte hjälpa att bli tårögd :'( ammning e så himmla känsloladdat, när jag nu inte får det till att funka så blir jag rätt ledsen :( så har varigt rätt deppig idag.. men får rycka upp mig :) syster och barnen är här och sussie och markus också .. hade fin med er tusen kramar <3

sinar min mjölk?

idag har det lite verkat som om mjölken har börjat sina ;O (sina = avta) .. som jag skrev i förra inlägget amma jag 1 timme om inte mera och sen somna han, men strax efter det inlägget vaknade han och ville äta ännu mer och det är lite ovanligt för han som brukar sova 4 timmar i sträck och inte äta mer än 20 min.. eftersom jag har ammningsnapp märker jag också när mjölken slutar rinna för då kommer ingen mjök i nappen och det har hänt ända sän i morse.. :/ ska iallafall försöka amma lite oftare underdagen, duscha och masera boobsen *haha* för det stimulerar mjölk produktionen, vill ju verkligen inte redan sluta amma så måste försöka hålla igång det !!!


känner mig bättre,

känner mig lite bättre idag , svulladen & smärtan har gått ner på det vänstra bröstet men inte det högra.. villket resulterar till att det högra e rätt mycket större hahaha. Liam har varigt vaken sedan halv tio till nu klockan 2 :D han har nu velat äta i nästan över en timme så nu lär han sova läänge, nu ska jag fixa frillan lite som spretar åt alla håll haha kraam<3 ;)

bröstkörtel inflammation..

svar Kjersti - vi har köpt kläderna på H&M :)

usch, började få feber inatt, ca 39 grader, mina bröst hade blivigt ännu mer rödflammiga, och nu har jag ont i båda brösten, imorse var jag helt skakig i kroppen och hade huvudverk, så fick väcka mamma för jag vågade inte ta upp liam för jag var så skakig och kände mig typ skit svag, kunde knappt knäppa upp hans boddy, så vi ringde till vårdcentralen imorse när jag kom dit hade jag 39,6 graders feber och det visade sig att jag hade bröstkörtel inflammation ;/ . men nu har jag fått pencilin iallafall och hon sa åt mig att försöka amma oftare eller pumpa så jag inte fick mjölkstockning. men det gör sjukt ont att pumpa när brösten är sten hårda... den där nässprayen hjälper lite iallafall 

mår inte speciellt bra idag iallafall, får sån jävla huvudverk av febern, är skit hängig, och ena sekunden fryser jag andra sekunden svettas jag. blöörk !

BVC

Var hos BVC idag, villket var perfekt, för igårkväll började jag få skit ont i mitt högra bröst & det blev bara värre under natten, det är precis som de producerar skit snabbt med mjölk och de bara ligger och trycker, sen när det rinner till så gör det sjukt ont!!!, bara man rör vid det så gör det sjukt ont.. hade blivigt lite rödflammig på brösten också, fick en nässpray som ska hindra att man inte för mjölkstockning och så att mjölken rinner bättre, och om det blev värre och jag blev sjuk skulle jag söka läkarvård..

Liam hade iallafall gått upp 250 gram och väger nu 2970 ;D . han var ortfarande lika lång men huvudets omkrets hade växt med 1 ½ cm haha XD efter det åkte vi in till trelleborg för att ta ut den här nässprayen på apoteket för dom hade inte den i anderslöv, jag köpte linne & en tröja på gina och en på lindex:)

tänkte bara säga, att när vi ringde för att skaffa större soptunna där ute, så av ren händelse så sa min mamma att vi hade fått en blöjbarn och då sa dom att då kostade inte extra att få en större. tänkte att det kanske inte är så många som vet det :)

Liam fick vara tiger idag ;D


2 veckor<3

Idag är Liam två veckor ;)

idag vaknade han runt 7 tiden men jag var rätt trött så vi la och mös lite i sängen sen somnade jag, och han har nog också somnat tillslut, vaknade sen halv 11 :) och sen har vi ja legat och myst, sjungit kollat på tv fram till nu 20 i 2 :) . så ska äta frukost snart hah :P jätte dåligt väder idag så blir ingen runda idag, :(imorgon blir de äntligen BVC mätning och vägning :D spännande att se hur mycket han har gått upp & växt ;D

100 biljorner triljoner tack till Amanda för jeansen !!!!! JAG HAR FÅTT PÅ MIG ETT PAR JEANS , som dessutom e sjukt bekväma haha X)

haha han har börjat kolla på sina händer skit mycket XD väälidgt nära hahah 

 

Familje Center

Såå, idag gick jag ner till familje center, min BVC sköterska hade glömt att hon hade sagt att jag kunde komma ner haha och sa att jag hade missuppfattat henne XD menmen, alla var jäätte trevliga, så vi fick stanna för lite sång iallafall haha fast Liam bara sov ;D anmälde mig till en babymasage grupp, och dom sa att jag jätte gärna fick komma dit fler tisdagar om jag ville :) men jag tror jag väntar 1 månad kanske haha så han hänger med lite mer.. fast där finns fler saker att göra, som ta sån gips sak på händer och fötter och sånt ;)

men det var jätte skojj iallafall och jag ska lätt fortsätta gå senare :D

nappen ;)

Inatt fick Liam använda napp för första gången :) . han var vaken 2-3 timmar på kvällen villket är jätte skönt för då är han inte vaken så länge på natten,  vid 10 fick han mat sen gick vi och sov, sen vaknade han vid 2 tiden så åt han lite igen, men sen la han bara och mös,  utan att suga, men varige gång jag lyfte bort han vaknade han och var klar vaken, haha, så jag provade med napp & det gick jätte bra, så blev han trött och somnade :) . sen vaknade han runt 4 igen så gjorde vi samma sak, sen vid 6 tiden vaknade han igen till 7 haha, fast efter han hade ätigt den gången så var han jätte pigg och la och 'pratade' och ville inte ha nappen och inte äta, fast jag la han endå i sängen och somnade om 1 timme, han la bara och pratade lite för sig själv ;). 

fick mina första pengar igår + 1000 kr av mormor villket var bra haha, gav allt till pappa direkt för alla blöjor och en jacka jag beställt :) ska ge han ytterligare 670 kr idag för avbetalning på vagnen :) , ska snart promenera ner till familje center :D hoppas bara att jag hittar det haha.  

Lång runda

ahh vad skönt, men jobbigt, haha, har precis varigt ute på en långrunda med Liam. de känns som f*n i benen, speciellt i vaderna haha men jag skippade att göra sitt ups idag för de pallar jag inte, XD ska nog åka ner till gymmet i anderslöv veckan också och komma igång där . :)

Så mysigt att Liam har börjat vara vaken mer :) innan åt & sov han bara men nu är han vaken iblnd 1 timme efter han ätigt :) . sen slocknar han haha. längtar tills imorgon ska ner till familje center (öppen förskola) i anderslöv min häärliga BVC sköterska ska visa mig runt och sånt :) så himmla typiskt jag är så dålig med namn så jag glömmer alltid vad alla heter haha. jag kommer knappt ihåg vad min Barnmorska hette XD

Måndag :)

Hallåhallå, jag vann paulinas 'bloggtävling' hihi *happy* :D .

Ringde ner till vårdcentralen idag för jeff hade typ 41 graders feber inatt & han kan kanppt snacka han bara gör lite täcken haha, men gud vad dom är irriterande ;O ringde dig för att få en tid och hon gjorde typ allt och sa allt för att övertala mig att han inte behövde det.. så jag blev skit sur och sa till henne att han förfan inte ens kunde snacka ... jaja han fick en tid iallafall, men om man säger att någon inte kan prata och har 40 graders feber gör man väll endå inte ursäkter till att inte få en tid :S .

Igårkväll var Liam vaken rätt länge :) så inatt så har han inte varigt pigg och inte velat äta i 2 timmar haha det var rätt skönt, men å andra sidan så var han väldigt trött och åt en kvart så det gjorde att han vaknade en extra gång.. men de gjorde inte så mycket :) . när han vaknade vid 6 imorse somna jag i soffan med han på bröstet, hihi super mysigt :D .

nu vaknade han precis så ska ha lite "baby gympa" ligga på magen och sånt ;D . pusshej<3


bloggtävling


är med i paulinas blogg tävling :D om ni har bloggar kan ni vara med på http://paulinagavelin.blogg.se

JAG KLARA DET


maha jag har klarat av att göra och lägga in min egen header fan vad jag känner mig duktig :D
och så har jag fixat en text till vänster under bilden,fixat stöd rosa bandet uppe till höger,
ser ni också att jag har en facebook gilla knapp på mina inägg ? haha, jag har nördat idag (A)

Träffat gammel farmor

orkade inte riktigt skriva igår var rätt trött, Liam var jätte pigg hela morgonen han var vaken från halv 8 till 12 typ & idag har han också varigt vaken några timmar , haha fast de är bara kul då kan man 'leka' lite ;) vid två åkte vi hem till rithe :) gammel Farmor Thyra var där så vi åt hedvigsoppa, Jeff är jätte sjuk hög feber & antagligen halsfluss :( hoppas vi inte blir smittade... Idag blir det nog bara att ta det lugnt mysa massa och vila :) .

försökte hålla Liam lite vaken igårkväll så han inte skulle vara så hemskt pigg på nättrerna haha (han sover länge men när han väl vaknar e han jätte pigg :P ) , det gick faktiskt någerlunda bra X) han var nog lite tröttare, men ville endå ha massor mat, haha känns som han äter som en häst ;)


underbart <3

Svar Vixx , jag bytte också blöja innan jag amma denna gången, men han lägger alltid av sån baddare direkt efter han ätigt haha så fick göra det igen :P .

åhh, vad det är underbart att ha ett barn, känna sig behövd, kärleken är så otroligt det gör nästan ont. ha han liggande på bröstet är nog de underbaraste som finns, nu ligger han och sover bredvid mig i soffan och jag kan knappt sluta titta på honom, han e så fin!!

Jag tror han kommer börja krypa jätte snabbt :P han ligger på magen håller upp sin kropp och huvud rätt mycket och sprattlar med benen haha, han e så sööt :D <3 . ska filma nästa gång ;) .

Stan

Har varigt inne i trelleborg idag, träffade Anna & Amanda uppe på skolan och lite annat folk :) sen gick jag och Anna och fika, jag slösade typ 50 kr på en varm macka som jag tog en tugga på -.-' , haha Liam blev lite sur för han inte fick sin mat när han ville haha, så kom de en skit skum gubbe och bara "ååhh villken sötnose" blablalba och klappa på han och sånt XD. sen efter en stund när han väl fick mat och var lugn kom denna gubben tillbaka och bara "jaa det gick ju bra , jaa , jaa de gjorde det *babyröst*," sen gick han iväg och sa "hoppas han får en bra framtid.. bättre än denna.." skit skumt XD.. när vi gick ut från fiket träffa vi Patricia och Vivi, patrica var en ängel och lånade ut sin jacka till mig (hon hade köpt en ny) för jag var så korkad och bara tog min tunna skinnjacka och frös ihjäl :P THANK YOOU ! . hoppas min jacka kommer snart de har gått typ 2 veckor ;S .

Köpte en fotobok, så har pillat lite med det idag, ;) beställde hem bilder på fotopapper som kom igår :) . och på H&M köpte jag denna SJUKT SÖÖÖÖÖÖÖÖTAA dress till Liam , har massvis med kläder men kunde inte låta bli *som vanligt* ... :P haha . Imorgon ska vi hem till Farmor rithe och träffa gammelfarmor Thyra ;) .



Liam vill äta överdrivet mycket på nättrerna :( eller kanske på dagarna också men då tänker jag inte på det för då ser jag på tv och sånt.. Det jobbiga med att amma för mig iallafall det är att jag blir sjuuukt dåsig & trött, jag sitter nästan och somnar ;O och så ammar jag han, så somnar har så går jag och byter blöja så blir han pigg igen och vill äta mer .. så inatt gav jag faktiskt han lite på flaska, för han åt först typ en timme!! sen somna han sen vaknade han igen efter blöjbyte & ville ha mer :P ska testa sättamig i soffan framför tven istället inatt annars får jag fortsätta ge lite på flaska om han inte blir nöjd efter ammningen,

Lång runda :)

så härligt, Liam har fått in lite dyngsryttm :D han han äter runt 12 sen somnar han sen vaknar han vid 4 eller 5 äter, är rätt pigg haha men somnar igen och sover till 8a :D det jobbiga med nä'r han vaknar där i 4-5 tiden är att han äter typ 40 min, sen tror man han har somnat så man rapar han lite och byter blöja men då är han helt plötsligt super pigg och vill ha mer mat :P vi går upp då vid 8 efter han ätigt, tänkte jag skulle somna om igen efter han ätigt men jag kan inte, haha jag har också kommigt in i den där rytmen :P  så är han vaken en timme eller två :) . idag gjorde vi lite "babygympa" , han la på mage lite upp på en mjuk kudde vi har fått av Pia och Klas, och tränade nacken lite ;) sen äter han igen är vaken lite till sen somnar han haha ;) . fast resten av dagen sover och äter han bara nästan fram till kvällen :P

jag och mamma gick lång runda idag, kunde gå rätt snabbt idag, och den sista biten kämpa jag som f*n så de brände i benen X) . när vi kom hem gjorde jag 40 x 20 x 20 sittups ;) trodde inte ens jag skulle orka 10 XD .
jag har gått ner 10 kg :P det kanske är normalt men så konstigt det känns att gå ner 10 kg på en vecka haha :P nu är det bara 10 kvar ;) .


Låång dag ;)

svar till Lizzen : Det på navelen är en bit navelsträng, den skrumpnar och trillar av efter någon vecka :) .

Idag åkte jag och mamma först in till babycenter, vi köpte en bröstpump, testade pumpa och ge på flaska när vi kom hem och det gick jätte bra :) lite jobbigt att pumpa bara haha :P . köpte en sån päls att lägga i vagnen också den var jätte bra och höll honom varm :) ser dessutom jätte mysigt ut ;) . Efter det åkte vi upp till mormor :P sen hem till Markus & sussie och efter det hem till maria :P så det blev en lång dag.. även fast Liam inte värkade bry sig utan bara sov hela tiden så blev ja lite , inte orolig eller nått men mer att han inte hade det lungt liksom, ut och in i bilen och sen massa folk omkring sig hela tiden nu har vi legat och myst , "lekt" haha, och ääätiigt, efter så många timmars sömn vill man gärna äta läänge, tur han e så snäll så jag kan pausa lite emellan :P.. imorgon ska bli sån skön hemma mys dag med kanske en liten promenad och se ifall vi kan göra lite baby gympa ;) fick sånt papper med det av bvc sköterskan  :)

sen kanske jag åker upp till skolan på fredag.. har inte bestämmt mig än :)

han är en vecka idag förresten <3 <3


Bada :)

somsagt kissade Liam på sig själv idag haha, så jag tyckte det var dags för för hans första bad ;) han tyckte nog det var någerlunda skönt haha X) . ni får se filmen när han badar, bilden är efter åt, han ser ut som han är i chocktillstånd haha XD <3




BVC :)

idag var bvc sjuksköterskan här och prata och vägde honom, hon var super trevlig!!! Gav lite information om säkerhet i huset "gymnastik" för bebisen och lite sånt :) bestämmde också att jag skulle träffa henne nere på familje center här i anderslöv på tisdag :) hon skulle försöka fixa så jag och en annan yngre tjej kunde slås ihop i en föräldrar grupp bara vi två haha ;D pratade också lite om ifall jag kunde pumpa mjölk och ge på flaska, (vill göra det när jag är i stan för tyckte inte riktigt om att amma på cafe) & hon sa så att egentligen är det meningen att hon ska säga att jag måste amma hela tiden, men att hon tyckte det var lite dumt, och att jag skulle göra vad som kändes bäst för mig själv, och eftersom jag använder ammningsnapp & bara skulle använda flaska på stan som inte är så ofta så trodde hon inte det var någon fara så berätta hon lite hur man förvarar och sånt med bröstmjölk :) . :P haha helt trevlig ;D min lilla ängel hade gått upp så han vägde 2720 gram, villket hon sa var jätte bra för då hade han på dessa 4 dagarna gått upp 170 gram & det var bara 10 gram ifrån det han hade gått ner på sjukhuset ;)

nästa möte är på torsdag nästa vecka :) . ska bada Liam sen också för första gången för han råkade kissa på sig själv överallt innan när vi bytte blöja, till & med i huvudet X) nawh <3


rubrik ?

haha åh de är så jobbigt med rubriker XD ibland vet man inte vad där ska stå haha..
*tack boss för du fes under skrivbordet, -.- * .

Liam ligger fint och sussar i sängen, fast jag undrar om han drömmer för han ligger bara och gnyr haha, han har sovigt jätte bra inatt :D . från halv 12 till halv 4, sen somna han om efter han ätigt och sov till halv 8 :) skönt att jag fick sova länge utan att bli väckt också :) . fast jag tror det är för han sover bättre i sin korgsäng, igårnatt hade jag han i sängen för det är så mysigt haha men då vaknade han varranan timme :P så får väll ligga och mysa på dagarna istället haha , nu har vi fått spjälsängen från Maria också, haha Sam blev jätte sur när dom tog ner den XD . (han ska få stor säng nu) maria bara "Sam sova sån fin säng för stora pojkar?" Sam skit sur min och hängläpp "NÄ!" men sen när hon sa att han hade fått sängen av Klas (min systers mammas man) så blev han lite så "hmm.. jaja då" haha(kanske bör säga att jag och min syster inte har samma mamma haha) 
, Sam har ju alltid varigt den lilla, men nu när vi fått Liam så ser han jätte stor ut haha XD

.. tänkte filma lite sen när han är vaken :D snart e hon från bvc här :D:D skriver sen iallafall kramisar .

ny Header :)

Spinderella - Nä saknar inte magen så mycket faktiskt haha , mycket bättre att ha han på magen än innanför :D säger samma sak, hade inte planerat att ha barn men blev sjukt glad när ja fick reda på att jag var det :D jag är 17 år :)

tack till paulina som gjorde en ny header till mig (tack endå patricia men bilden vad hemsk haha (A) ) kolla hennes jätte fina blogg http://paulinagavelin.blogg.se hon skriver hur det är att vara ung ensamstående mamma till sin fina son isak :)

Stan ,

var somsagt i trelleborg idag, tänkte handla lite boddysar som var långarmade i st.50, (tips till dom ska få nu på vintern, långarmat! :P dom blir rätt kalla om armarna även fast man är inne, och om man är som Liam så vill man absolut inte ha armarna under filten ;) haha ) . för jag hade bara två som var långa i armarna, men sååklaart hitta jag världens sötaste boddy i st. 62 med en vääst och slips som var tryckt , (se bilden) åårh jag kunde inte låta bli ;) . dom hade inga som de stog i love mum och sånt på haha så de fick bli 2 där de står i <3 dad, & dads nr 1 ;) . träffa katrin på JC också jag köpte en fin jätte fin blus :) har den på mig på bilden men de syns inte så bra . sen gick vi & fika och jag gjorde min första ammning på stan haha XD . det var lite klydd i början mamma fick hålla upp filten medans jag fixa med ammningsnappen och sånt, ända nackdelen med ammningsnapp :P  men när han väl börjat gick de bra :) . häär är en bild på hur magen ser ut nu också :) 
 
kramis på er <3




Trelleborg

Ska in till trelleborg idag med mamma och köpa lite mer boddysar i st. 50 för dom blir smutsiga snabbt haha, ska se om jag kanske också hittar nått fint, är så shopping sugen så det är sjukt har inte kunnat handla nått på evigheter ^^, imorgon kommer dom från BVC :D ska bli skojj och se hur mycket han har gått upp i vikt man ser tydligt att han blivigt lite rundare om benen iallafall :D

Emelie (17 år gravid) - behöver man användarnamn och lösen till din blogg ? hade jätte gärna velat kolla, om du komenterar det så kan jag ta bort komentaren senare kram :)

family

tack till alla svar om hur man lägger upp film :) tror jag lägger det på youtube och länkar :) <3

Maria, johan tea och sam har precis åkt hem :) dom var så glada att deras kusin äntligen hade kommigt :D Tea var så duktig på att hålla Liam, och hon ville inte åka hem haha ;) . men vi ska och hällsa på dom i veckan också :)

Liam var väldigt pigg inatt haha, så jag mata och jeff fick ta hand om honom när han var vaken haha XD . Men imorgon ska han på jobb halv 6 så inatt får ja sköta de själv :) . Men jag filma honom när han låg och sprattla lite hihi han e så sööt <3<3

tack till patricia som gjort blogg design, hon är inte klar än men som hon sa, nu är den iaf lite mer personlig haha ;) <3




film,


någon som vet hur man laddar upp en film här ? :P .


stolta päron ;)

de är konstigt hur stolt man blir över de som alla tycker är konstigt haha, men jag var ju lika dan innan jag fick barn X) ( att jag tyckte kräk var lite uew fatta inte varför föräldrar blir så stolt över lite bajs). men det är som på tv !! man blir stolt över lite bajs, man blir stolt över alla konstiga saker, idag efter ammningen så kräkte Liam för första gången, annars brukar han bara rapa, haha och jag blev skit stolt hahah XD jag bara "JEFF HAN KRÄKTES :D:D:D" skumt ;) imorgon kommer Maria Johan och barnen hihi tea är så sööt hon tyckte ju såklart det var orättvist att inte hon hade fått träffa sin lille kusin, och så hade hon frågat ifall Liam hade en snopp ;)

Jessica - magen är lite hmm, påsig? haha nä, lite svårt att förklara, men den har försvunnigt snabbt och om jag varigt såhär "stor" innan jag blev gravid hade jag säkert tyckt jag var ett fetto, nu tycker jag att jag är jätte smal haha ;D

ska fixa bild imr kanske :)

Liam är en ängel, skriker inte, bara gnyr lite när han vaknar, sen äter han, myser & sover ;D *hoppas det håller i sig hihi*

Jeff & Liam på sjukhuset, mina favoriiit pöjkar :) <3

Första vagnturen

Första vagnturen idag hihi, åkte hem till rithe och fika och lite sånt idag :) sen gick jag och jeff hem igen haha de var rätt jobbigt XD känns som det var 100 år sedan jag rörde mig :P , förr gick man ju alltid fram & tillbaka till bussen och runt i skolan och sånt :P senaste månaden har jag ju nästan bara gått runt lite hemma :P . menmen fler turer ska det bli..

Svar till Komentar :
Emelie - Ja nu kommer jag bara använda mig av denna bloggen :)

alla som skrivigt grattis - Tack ;)


16 okt :)

Hejhopp :) hoppas allt e bra , igår kom katrin en stund, vi kollade på idol tillsammans och åt kykcling och pommes , fast efter idol var jag rätt trött så katrin åkte hem och jag gick och la mig med Liam, han har ätigt riktigt bra inatt, varrannan timme, jag vet ju inte riktigt hur andra bebisar äter men blir endå så sjukt glad att allt bara flyter på hur bra som helst! ska ringa BVC idag också och säga att vi är hemma :) . sen åker vi nog bort till Rithe & fikar lite, ska nog köra bort till rithe sen gå ner till ica för jag är jääätte sugen på att gå ut med vagnen *haha*. pigg som en lärka är jag iallafall villket är jätte skönt :)

här han ni en till bild på mitt lilla troll här är han ca 2 timmar gammal ;


bilder vikt längd ammning :)

Glömde ju skriva vikt och längd och sånt ;) tur ni skrev det i komentarerna :)

Han var en liten plutt på 2750 gram, han var 49 cm lång :) eftersom gränsen för att komma in på patienthotellet vad 2800 gram fick vi stanna på kk, han är lite liten , men nu äter han ordentligt jätte skönt :)

Ammning är svårare än dom flesta tror, tänkte skriva lite om det eftersom jag själv hade tyckt det var trevligt att läsa om hur andras ammning går.. Första dagen åt han ingenting vi la mest och mös, han fick lite ersättning precis när han kom, men det sa dom var normalt och dom försökte inte "få igång" ammningen .. men på torsdagen ville dom gärna ha igång hans ätande, och dom kom in och drog och pilla och tryckte och hit och dit och ja, ärligtalat man ligger där lite som ett frågetäcken, här tror man att ammning ska vara hur lätt som helst att bebisen tar bröstet direkt men så enkelt var det inte. så ja, vi försökte och försökte men mjölken var för det första "svår rinnig" och kom inte så snabbt så man fick trycka som attan, och han fick inte grepp och bara gled av, och det var lite jobbigt, man blev lite stressad, för dom pilla pilla o drog och snabbt skulle han in bled huvudet och ja .. han tog bara några sug sen gled han av igen så det var ju inte riktigt tillräckligt, vid 4 tiden tipsade barnmorskan om en ammningsnapp, så jeff sprang ner och handlade en på patienthotellet, och efter det gick det jäätte bra. och jag blev jätte stolt *haha* , han skulle äta var 4 timme minst, först åt han varannan, undernatten fick jag sätta klockan och väcka honom för han skulle äta haha. idag har han ätigt ännu bättre och jag blir bara jätte glad haha :D .


kort förlossnings berättense :P

02.00 tisdag natt började värkarna,
11,20 gick vattnet (hade inte alls speciellt ont)
12,30 (ca lite osäker på tiden) var vi på förlossningen.
13,00 (ca lite osäker på tiden) fick vi reda på att jag var öppen 10 cm och klarat alla värkar och öppnings skedet hemma utan smärtlindring (jag är sjukt stolt över mig själv)
13,20 (ca lite osäker på tiden) börja jag krysta
14,11 var han född

Förlossnings berättelse :)

Nu är min ängel äntligen här :) så har bytat min blogg somsagt ..

Ska skriva om min dröm förlossning,

klockan 1 på tisdag natt släckte jag och Jeff för att sova, jag slumrade bara till lite och kände hur det värkte lite i magen, men inget jag tänkte på, eftersom de har gjort lite små ont dom senaste gångerna han har legat och tryckt.. men varige gång jag vände på mig så gjorde det lite ont, så klockan två orkade jag inte ligga där och vända på mig så jag gick upp och kissa och lite sånt, och då kände jag att detta var nog annat än han som tryckte, kändes lite som mensverk..

så tillslut var de igång, det gjorde inte speciellt ont och jag var inte riktigt säker på om det var värkar eller inte,  jag tänkte att det säkert skulle sluta igen, men dom kom väldigt nära, det var inte en värk i timmen här inte, klockan 3 klockade jag lite för skojs skull, men dom kom väldigt olika, med 4 min, 7 min, 10 min 3 min mellanrum, så 4 var jag trött på att sitta där uppe så gick ner och väckte mamma (ville inte väcka jeff än, han skulle upp vid 5 och åka på sin första jobbedag haha) - jag tänkte att vi kanske skulle ringa någon och fråga lite var det var (det var det jobbigaste, att inte veta riktigt vad det var) . men mamma tyckte det var onödigt så vi satt och snacka lite i köket ..

sen väckte jag jeff vid 5 och sa att jag hade lite förvärkarvärkar / sammandragningar , han åt frukost och åkte iväg till jobbet .. och vid 6 tiden började jag klocka igen, då kom dom gämt hela tiden, 4 ½ min mellanrum och varade i 1 min, det gjorde fortfarande inte speciellt ont, jag andades mig igenom det hur lungt som helst. smsade till katrin och sa att jag hade fått värkar, jag var sjukt trött, och efter jag smsade katrin trodde jag att det höll på att avta, dom var väldigt olika, om jag satt ner kom dom gämt och gjorde mer ont, rörde jag mig kom dom lite när som och de var lättare att stå. men 3 min mellan värkarna kändes som 10 min, så jag trodde dom försvann, så gick och försökte vila, men de gick ju inte såklart.

tror klockan var 10 så åkte jag och mamma hem till Rithe (jeffs mamma) för dom har badkar och jag tänkte att jag kanske kunde slappna av och vila lite där, det tar ca 5 min att köra ner till ica, under dom 5 min hade jag 2 värkar, men eftersom dom inte gjorde speciellt ont så tänkte jag inte riktigt på att dom var så täta, så vi handla bullar åkte hem till rithe jag hann äta en bulle

11,20 gick vattnet, mitt på rithes golv haha :D . vi hade precis suttigt och snackat om när Rithes vatten gick när hon fick barn så jag sa "jaaa och nu gick nog mitt vatten" .. haha. Mamma & rithe blev lite stirriga, men jag tyckte det kändes rätt lungt, men visste att vi skulle ringa in...

någon svarar, det flyger 1000 tankar i mitt huvud så jag hörde inte riktigt vad hon sa så jag sa "jaha, ja hej, öhh vad sa du? är detta förlossningen ? okej haha jaa mitt vatten går JAG SKA HA BARN!!!" hahah., hon sa till oss att åka in, så vi började köra , hämtade upp Jeff på vägen, och i bilden började värkarna ta i lite mer så det gjorde lite ont, men mellan värkarna var jag sjukt glad helt normal och ville bara skrika ut genom fönstret "JAAG SKA HA BARN IDAG" ..

men sen jävlar, usch då började det smärta det var seg trafik !!!! mamma ringde till ett speciellt nummer för hon skulle säga att vi körde förfort så vi inte skulle få böter hon säger "vi har en förlossning i bilden...", snubben i andra änden blir lite ställd och tror nog att jag föder i bilen, så dom skickar polis eskort !!!! hahaha. vi var tvungna att stanna vid sidan och jag galen i baksätet "KÖÖÖR VARFÖR SKA VI STÅ HÄÄR?" . ut kom det en polis bil, in i bilen hoppade en polis som var utbildad sköterska, jag andades , mellan 12,03 & 12,08 hade jag två värkar !!! .

och polisen "jaa du e så duktig... värre kommer det bli" haha , vill ringa upp den där polisen och säga att det blev det inte alls. in på sjukhuset, fick på mig Ctg som ska kolla bebisens hjärta, mamma och rithe ville inte var i rummet för dom såg hur ont jag hade, jag slet omkring jeff överallt och visste inte var jag skulle ta vägen. frågade (skrek) "NÄR FAN KAN JA FÅ LUSTGAS?" ... hon säger "jaa vi ska snart undersöka dig, har du tänkt på nått smärtstillande?" jag - "ska försöka med bara lustgas!!! NÄR FAN KAN JAG FÅ LUSTGAS?" hon- " vi ska snart undersöka men du kanske bara e öppen 1 cm och då kan du inte börja med lustgas än" jag - "DÅ SKA JAG HA ALLLT!!!!" (smärtstillande) jag tänkte fyfan om det ska bli värre än detta, och jag tänkte , shit jag är säkert bara öppen 3 cm så ska jag ligga här och dö!!! .

men efter undersökningen var jag öppen 10 cm !!! så jag fick lägga mig på sidan med lustgasen, och börja krysta lite om jag kände för det.. och FYFAN vad skönt det var säger jag bara, det första som slog mig var "ahh slippa dom där jävla värkarna" .. krysta i 1 tim 20 min sen var han ute.. tog god tid på mig att krysta för att jag inte ville spricka och det gjorde jag inte heller , *skönt* .. 14,11 var min ängel född nyfiken med stora fina ögon :)  

Jag är så sjukt stolt över mig själv, detta var min dröm förlossning, var hemma under stort sätt hela värk arbetet, utan smärtstillning, jag var öppen 10 cm när jag kom in, helt underbart !! ,

värkarna & förlossningen tog 12 timmar :)

RSS 2.0