underbar <3

igår, åh jag hade sån underbar kväll med Liam, sånna kvällar förstår man varför man valde att bli mamma. jag vet egentligen inte varför den var så fin. den började ju inte speciellt bra, liam var skit gnällig ville inte äta eller nått så halv 5 kasta jag han i sängen tänkte nej nu får det fanomig vara nog,  xD så han somna en timme och när han vakna åt vi middag tillsammans, lekte , sen när klockan var 8 tiden så gick vi i sängen och mös lite, och liam var så söt och satt på gumpen och hoppa upp och ner och skratta och kasta sig bakåt haha sötnos <333. jag hade egentligen behövt lägga honom så jag hade kunnat städa men jag strunta i det ^^,

ibland måste man glömma allt de där som är "viktigt".. de där som egentligen betyder mest för oss alla tror jag vi glömmer att prioritera först ibland, sen kan man inte alltid glömma städningen och disken och allt de där och göra det en annan dag för att få vardagen att gå ihop så måste man göra allt de där för annars blir de kaos dagen efter, iallafall för mig ^^, men igår strunta jag i det, de var ändå inte så mycket som behövdes plockas undan och så :) mysigt hade vi iaf !!! <3

idag har jag iallafall damsugat och städat under nu medans liam sov, ollie fick åka med på nacken ;) <3


<3

heej mina vänner, idag är jag hemma från skolan, mamma hade kurser så jag fick vara en heldag med prinsen, denna gången gick iaf bättre än förra -.-' ni vet jag skrev ju villken härlig mamma son dag jag skulle ha ? de blev katastrof, vi skulle göra oss i ordning komma iväg till lekplatsen och liam var gnällig och värga sitta på golvet medans jag gjorde mig i ornding och ja det blev bara kaos och tråkigheter av det hela.. men idag gick det bra vi gick först till parken och kolla på fåglarna, sen till navigatorcentrum för jag skulle skriva min cv, sen tog vi en fika på ecpresso house sen somna han som e stock i vagnen och sover fortfarande ^^,  men de har varit trevligt,

haha när vi satt och fika var där 4 andra mammor också som fika med sina barn, så kom det en lite svängig låt på radion alla mamma som robbotar stort sätt samtidigt börja gunga med huvudet till sina barn jag höll på att dö xD . så himmla klockren !


när han gråter <3

Jessica - Hej jag bara undrar om Liams pappa fortfarande träffar Liam mer? för man har inte hört om han på ett tag åh det verkar liksom inte som det, ha de bra :)

hej jessica :) jag bytte ut **** till Liams pappa för jag inte vill nämna namn öppet som kanske in vill, nej han träffar inte liam, vi får hoppas på att det kanske kan vända snart men det kommer förmodligen ta tid tyvärr.

Sara -
Hej, jag är ny läsare här, men jag måste säga att du verkar som en helt fantastisk mamma!!!! Jbörjar nästan gråta av att bara läsa detta inlägget!!! Det är helt sjukt att det ska behöva vara så här! Jag kan inte säga att jag varit med om det eller kan sätta mig in i det eller förstå men jag försöker och bara det känns otroligt jobbigt! Och du är helt underbar ska du veta!!! Finns så många i världen som hade behövt den styrkan och glädjen andra som tex: du har för att klara av att vara ung mamma!
Det måste suga att ha det så här, jag kan verkligen inte säga annat merän att att oavsett vad så har du kärlek!!! Man får lov och skrika och vara arg och ledsen och ändå vara glada och inte ångra ett skit! Hoppasd du förstår vad jag menar!!! Många kramar!!!

aw, Tack så hemskt mycket för en underbar komentar de värmer jätte mycket :) <3 hoppas du kommer gilla bloggen och fortsätta läsa, jätte många kramar från mig och Liam :D <3

Sara -
har du ensam vårdnad om liam?

nej men jag söker om det :) ¨

---

Hejsan underbara <3 igår var jag & Joachim på lite party hos hans lovley syskon, jag har fet kärlek på hans familj haha ;') .. men eftersom varie helg i hela oktober är bokad med massa barnvakt nästan så ville jag inte ha barnvakt, så upp vid 7 med min glada lillprins <3 fast mamma vaknade kl 8 och tog med han i vagnen när hon gick ut med boss, trodde han skulle somna men det gjorde han inte, då blir han Över trött, och blir såååå ledsen när man ska lägga honom, när han blir så förkrossad, för ja, det låter verkligen som världen ska gå under, då krossar de mitt hjärta, MEN, vet ni hur underbart det är att trösta sitt barn, när han tillslut ligger snyftande med sitt lilla huvud mot min axel och tillslut somnar, aoow min lilla prinsalalla,  <3  så¨vakna han till och grät otroligt när jag la ner honom i sängen så sitter man där och klappar honom på huvudet och håller honom i handen. De låter så hemskt när jag säger att jag tycker om när han gråter, men de gör jag givetvis inte! men asså han är ju inte världens mysare, han har ju inte somnat i min famn sen han var typ 4 månader, han vill aldrig mysa, tycker han e elak mot sig, 'gammle' mor ;) sen kan det ju vara lilla Nathalie som smittat av sig, för om de e någon som har problem med att sitta still så e det jag ! jag klarar inte av att se en hel film utan att pausa och gå och göra något, går man på bio bara sitter jag och vrider och vänder mig hela tiden, ni skulle bara veta hur jädrans speedad jag var igår efter druckigt två redbull maha x)


Liam hjälper mormor med diskmaskinen, (la in platspåsen haha ) awe <3



¨
Han är så otroligt söt i sin nya mössa ;








min blodgrupp haha

hitta en läskig läsning när jag höll på med skolarbete

"Igår fick jag veta jätte intressant läsning av min vän.
Ang sällsynta blodgrupper och det övernaturliga.

Särskilt om ni är 0 rh negativa.

Själv tyckte jag det var väldigt fascinerande och intressant, lite kusligt t.o.m. Summan av kardeumman är väl att:

Det sägs att RH- är en okänd mutation som uppstått i Europa för 25-35.000 år sedan. Bara en bråkdel av jordens befolkning är RH-. Har man dessutom blodgruppen RH- 0 (Rhesus Negativ "Nolla") så är man ännu mer unik. Endast 7 procent av jordens befolkning är RH- 0.


Att vara rh- innebär att det saknas ett protein i blodet, och teorierna i _varför_ det proteinet försvunnit är många, en är tex att det skulle vara utomjordingar som manipulerat och mixtrat med människoblodet.



_Enligt en mängd webbsidor har många RH negativa nollor följande gemensamt:_

1. bruna eller gröna ögon som ändrar färg som en kameleont, men de kan vara blå också,-
mina får en svart ring runt ögonfärgen ibland ?
2. rött eller rödaktigt hår ,- 
njaa,,
3. Låg puls ,-
 vet inte ?
4. Lågt blodtryck ,-
 vet inte ?
5. Skarp syn eller hörsel ,-
 nja jag har ju inte jätte bra syn, och jag hör bra när jag vill höra haha xD
6. ESP (Extra Sensory Perception) = utomsinnelig varseblivning ,-
vet inte riktigt vad de betyder xD`?
7. Extra revben eller ryggkota ,-
tror jag inte ?
8. UFO kopplingar ,-
wtf ?
9. Stort intresse för rymden och naturvetenskap
nja, jag älskar sitta på balkongen och titta på stjärnorna och kolla efter stjärnfall och sånt ? ^^,
10. En känsla av att inte höra till den mänskliga rasen
HAHAH WTF !  meen tja, ibland undrar jag ifall de e nått fel på mig, eller hur fan människor fungerar ^^,
11. Genomträngande/skarp (piercing eyes)
 vad betyder det xD?
12. Paranormala händelser
asså ja men jag var typ 11 år ? ofta jag inte inbilla mig ?
13. Physic dreams (Sanndrömmar?)
asså ibland får man ju sån dejavu men de får ju typ alla :P?
14. Sanningssökare
jaa, eller vadå ? klart alla vill veta sanningen ;)
15. Längtan efter högre visdom
va ?
16. Empatisk sjukdom (man mår dåligt av att andra mår dåligt)
överdrivet mycket!:(
17. Stor medkänsla/medlidande för människors öde
överdrivet mycket :(
18. En känsla av att ha något särskilt att uträtta i livet
haha jaa ;o mobba mig inte :(
19. Mediala förmågor (Många healers sägs ha denna blodgrupp)
eh nej !
20. Oförklarliga skador på kroppen
tror inte de ? ^^, förutom alla min 1000 blåmärken jag alltid får utan anledning -.-'
21. Förmåga att kunna störa elektrisk utrustning
haha nej xD? bara för lampor för ofta går isönder när jag tänder lampan men nej, sånt tror jag inte på xD
22. Kontakter med utomjordingar
HAHHA SJÄLVKLART, jag bara "tjena alien whats up, åh ska vi åka en sväng i till ufo, aight !"

avslag

brevet kom, och gud, nu vågar man knappt öppna det, men avslag. varför blev jag ens förvånad, kunde knappt titta på liam utan att gråta, nu har vi absolut inga pengar. sammanlagt med de pengar jag sparat från förra månaden och de jag får denna månaden så har jag precis så det räcker till min hyra. jag vet att jag får pengar från mina föräldrar när det är kris, men liam fyller 1 år och jag har fan inte råd att betala hans 1 års present själv, förstår ni hur ur usel man känner sig som förälder då. hur tänker dom på arbete försörjning , när dom är till för att hjälpa människor men gör allt för att låta bli ? . jag kanske får tänka om, flytta igen, försöka hitta jobb, vad som helst jag ger upp snart. Jag söker inte er sympati eller något, men detta är fan nått av de jobbigaste jag varit med om. Jag älskar Liam mer än något annat i världen, och så kan jag inte ens ge han något i närheten av de han förtjänar, inte ens skämma bort honom liiite, ge han något liiiitet extra, mina föräldrar kan, men inte jag.. 

borsta tänderna när du e riktigt glad talallal

Liam var hur duktig som helst i början när man borstade hans tänder, nu nästan total vägrar han, man hinner knappt in med borsten innan han skakar bort den, irriterande -.- och guuuud vad han har börjat skrika, eller inte skrika så att han är arg eller ledsen utan bara sånna jätte höga tonor, om maten går för sakta så sitter han bara och "skäller på en" gaah får tuppjuck, speciellt på morgonen när man är helt ny vaken och ska stå där och röra gröt så sitter han bara och galer på en haha ^^, har studie dag idag , ska bli skönt, :D tänkte att jag och liam skulle gå till lekplatsen, (hitta en lekplats någonstans där dom har baby gunga..) sen bara ha en riktigt mamma son dag för det var längesen :) Joachim är ju ofta här över helgen så de ska bli mys att ha ensamdag med prinsen :) (inte för ja precis tycker de e jobbigt att ha joachim över helgen tvärt om, helt underbart med en extra hand)

Liam har blivit rätt krävande, det är svårare att vara själv nu än vad det var innan, men nu går jag ju i skolan så jag är ju inte själv med honom hela dagar, känns hemskt att bara få träffa han ungefär 2 timmar per dag, förutom fredagar och helgerna. Nu ska vi börja sluta tidigare på onsdagar också men man e så död efter idrotten, iallafall igår för vi hade haft styrketräning i typ 1 ½ timme, hej träningsverk!!! 

kolla så gulligt jag gjort på facebook ;)


filmer

så, jag har fått tummarna ur röven och lagt in filmer på datan från telefonen, speciellt idag när liam gick så fint haha stuttsande fram och lite fina moves ;) så sööt <3, sen när han dansar med sin nya kyckling taha ;D

han e jätte duktig nu dröjer nog inte länge till för än han skuttar runt i hela hemmet, har satt en sopkvast i alla handtag i lådorna och fina spärrar i luckorna nu kommer han inte in och äta gårdagens mat från igår, stackars barn hahha ;)


<3

Hejhopp, <3 hoppas allt är bra med er , jag mår finfint, skolan går hur bra som helst, Idag fick jag och Hanna uppdrag att måla datarummet i skolan , skojj :D i helgen var jag joachim, mamma tea sam och prinsen på kulhuset liam levde loppan 3 timmar senar decka han som en stock  mammas famn haha, han hade iallafall super skojj och jag och joachim också xD asså det är skit roligt där vi sprang runt som små barn taha :D

liam övar sig på att gå massa här hemma nu struntar han i om någon står framför honom om ingen är där magplaskar han golvet lite istället och sen upp igen, och så släpper han om han ser att något är i närheten och så tar han några snabba kliv till det andra ;) så underbart att se han har blivit så stor, haha fast i helgen var vi på kalas för min systerdotter fyllde 5 år, och då hade min systers man's syster med sig sin 4 månaders bebis och han var lika stor som liam haha xD

ha det bra allihopa vi hörs snart kram :D

STOCKHOLMS BILDER

bilderna från stockholm ;















outfit för mamma galan :)


11 månader

Tack för komentarerna (sanna carro Lina anonym sussie ;) ) verkar som mina senaste inlägg har varit uppskattade. ;)

Idag är Liam 11 månader gammal, 1 månad tills han är 1 år, tiden har flugigt förbi, och samtidigt som var jobbig dag blir jobbigare blir var rolig dag roligare ;D . han försöker gå Hela tiden han e otroligt söt reser sig, stapplar runt i cirklar och åt alla möjliga håll tills han gör magplask ner och tar emot lite med händerna och blir skit förbannad på att han inte klarar det haha xD det var något annat mer men jag kan inte komma på det ;o . typiskt!

aaa visst fan, jag har köpt min orm :D Ollie heter han, jääättte söt, och för alla som tänker komentera att Liam kan öppna luckan och att han kan ta ormen och hitan och ditan, så kan jag påpeka att jag har lås på terarriet så det kan han icket ;) nej får pallra mig iväg till skolan nu whei :D ja faktiskt WHEI! tycker de e skit skoj i skolan verkstad hela dagen idag mihi :D vi hörs mina älskade <3 PUSS



mamma grupperna

okej får bli två inlägg today haha woho, kände ja hade mer jag ville skriva av mig,

jag är så otroligt trött på det här diskreta "mitt barn är bättre än ditt" i alla förbannade mamma grupper på facebook. Okej, alla mammor är otroligt stolta över sina barn, ingen annan mamma kan få en att känna att ens barn är sämre för den utvecklas senare, och jag förstår att folk vill att man ska säga att ens barn e duktig, men för tusan, sluta bekräfta era barn hela hela hela hela tiden,

det kan va sånt enkelt exempel .

Lina skriver;
"Olle börja gå idag :D:D:D"
komentarer-
Kajsa komenterar;
"oj vad skoj hur gamal är han"
Lina komenterar tillbaka
"han är 15 månader :D"
kajsa komenterar tillbaka
"ahha, min dotter var 10 månader"
anna komenterar;
"min dotter var 8 månader när hon börja gå :)"


asså jag blir nästan förbannad sånt jävla trams, kommer lina där hur glad som helst att hennes son börjat gå så kommer alla andra och börjar skriva hur tidiga deras barn var istället för att bara skriva grattis eller vad som helst,  så nu går jag ut ur dom jävla grupperna !3

första stegen

sussie-
Hej Nathlie ! :P
Ville bara påpeka att katter pissar och skiter inte inne. Bara dom har lådan ren och att man inte stänger ute dom från lådan så händer det aldrig. :D inte här hemma iaf :P Du har nog träffat dumma exempel till katter :P puss <3

amen dom gör ju de ibörjan innan man lärt dom gjorde inte buddah och daysie de ?XD sen kommer liam ändå jaga och skrämma livet ur en stackars katt haha ;)


YEEESS, JAG MISSA DET INTE, förgår satt jag och oroa mig över om jag skulle missa Liams första steg, men icke då :D igår kom 4 stapplande steg med ett stort smile på läpparna innan han ramla ner i mitt knä, AW! haha gulligt att han dessutom hade sin "övningsgår " tröja på sig ^^, sen gjorde han det rätt mycket under kvällen vi var ju hos Joachim, och hans moster och deras familj kom också och alla lekte med liam, det var 1 gång han reste sig upp sjölv tog två steg och ramla ner till krypand igen, annars har han mest gjort så att han reser sig så sätter man han 1 meter fram så tar han någa snabba steg innan han faller ner i knät på en haha ;) im so happy !! men kanske inte mamma haha de e hon som kommer få jaga honom mest nu när jag e i skolan ^^,

och kan man bli mer rörd än när det ligger en jäätte fin tavla från lillen på bordet när man kommer hem från skolan :') (mamma fota bild 2) ;)





orm ..

haha kolla vi har joachims orm Egon här, skiiiit söt sån liten daggmask, men nu har jag blivit helt så att jag vill ha en egen ormis, en större, fick ju värsta dingen på spindlar efter vi var i stockholm och ja klappa en sån fet hårig spindel där, auwr <3 ja jädrans typiskt mig hahah, men kolla jag har velat ha husdjur, men hamstar, kaniner, råtter luktar röv, fåglar e pain in the as och ja e skit rädd för fålgar. katter måste man mata och dom pissar och skiter över allt, hundar måste man gå ut med + min syster är pälsallergiker , så orm, perfekt, låter inte, luktar inte, ingen päls, man matar dom typ 1 gång i månaden, även fast denna ormen ja tänkte köpa av erika e sån som äter levande möss, lite nasty, joachims lilla mask äter bara frusna bebis musar, ^^, menmen,

får se hur de blir med deeee, idag ska vi en sväng till joachims föräldrar iaf, liam följer med denna gången faktiskt :) ska äta lite middag och sånt mysigt :) hans familj e lovley, <3 eller ja hela deras släkt, katrin är ju min bästa vän och dom är kusiner xD hahah


hoj

tack för den possetiva feedbacken från senaste inlägget , lönar sig att vara ärlig möhö,

fan jag e så satans kass på att uppdatera ;o men iallafall, i tisdags hade min kära mor ingen bil eller vad det nu var för trams så mamma tog med liam hem, så jag såg bara han en liten stund på måndag morgon sen kom han inte hem för än tisdag klockan 5 ;o har aldrig varit från han så länge, fast helt ärligt , jag saknade honom på ett bra sätt, man behöver sakna människor ibland, samma sak med sin pojk eller flickvän, man behöver liksom bara sakna dom ibland höhö, fattar inte hur folk orkar vara gifta och bo tillsammans i typ 20 år och umgås hela tiden xD är väll sån vuxen graj. iaf, ligger och checkar 2 ½ men med Joachim den lilla rövgöken :) som lagade god mat, again !

haha shit jag har inte berättat heller att igår så tänkte jag kolla ifall jag orka jogga 45 min för att se ifall jag skulle orka det i skolan sen för vi ska jogga så skulle man orka 45 min för att få mvg, tjaa så jag gjorde 45 min sen tänte jag äsch nu e jag igång, så jag jogga 1 och 15 min helt sjukt xD hade ont i kroppen idag men jag jogga de 45 min i skolan iaf ;) . låååångsamt ;)

liam iaf haft skoj med mormor ;)




allt om att vara föräldrer i mina ögon

S - hej, du verkar vara en sjukt go tjej!
jätte söt son har du också,jag har själv en dotter på snart 5 månader. läser din blogg & gillar den starkt! kram

taaack så jättee mycket, det värmer :D <3

okej, fick lite idér igår om vad jag skulle skriva om, min kompis var här igår och hon fråga mig hur det helt ärligt var att vara föräldrer, att hon visste att hon var en bra faster, när hon passa sin brors son gick dom på lekplats och ja gjorde massa roligt men hon trodde aldrig hon skulle orka det varie dag, mitt svar var bara "det gör man inte heller." Det var som jag skrev en gång "när man är förälder är man ingen superhjälte, vi orkar inte mer än någon annan gör, det som skiljer oss åt är att när vi inte orkar mer så gör vi det ändå".

många som bloggar om sitt föräldrarskap osv tänker nog inte på att vi bara skriver om det underbara och roliga, alla vill ju faktiskt framstå som den perfekta föräldern som alltid är glad och full med energi, men något som existerar inte, tror alla någongång bara har velat kasta sitt barn i sängen stänga dörren och gå där ifrån och sätta i öronproppar, eller velat att deras barn bara ska sova hela dagen eller vad som helst för man Orkar.Inte! men som sagt, man gör det ändå. min kompis fråga "men vad gör man när man inte orkar?" jag svara enkelt "man fortsätter ändå och så hoppas man på att nästa dag blir bättre" . haha det är så simpelt egentligen. Jag tror att 1/3 del av alla dagar som man är föräldrar så pallar man inte alls, och alla föräldrar har ungefär desamma önskan, en underbar natt sömn utan ett barn som väcker en innan klockan 9 på morgonen, 1 extra timmes sömn är värt guld!
kan säga som så, att dom sista veckorna i min föräldrar ledighet gjorde inte liam annat än att klättra på mina ben dra ner mina byxor och gnälla, jag. ville. dö. det var skit jobbigt eftersom jag samtidigt ville njuta av mina sista mamma dagar, de gick inte så bra haha. Jag är dessutom ensamstående (på heltid!) , i en 90 kvm lägenhet och är väldigt "renlig" av mig, vill ha det snyggt och städat, good luck! det kan jag fet glömma, städa halva lägenheten ena dagen halva andra dagen och sen börjar man om på nytt..

alla måste ha överseende om man ska göra något, jag kan sakna de där spontana, nu får man planera, allt! Jag är otroligt glad över hur accepterande Joachim är, sen träffar han inte liam så jätte mycket, mitt val eftersom jag inte vill att det ska bli jobbigt för Liam om jag och Joachim skulle göra slut, sen måste jag ju också ha överseende för mina kompisar, och för joachim, om han txe vill ut och träffa kompisar klockan 8 på kvällen så är det bara acceptera att jag kan inte följa med så är det bara, och han får acceptera att jag inte kan följa med, men tjaaa, de stör inte mig jätte mycket. Jag kan aldrig ligga och morgonmysa, men de finns lösning till det med, när liam somnar om för sin förmiddags lur kryper jag ner och gosar med Joachim lite ;) sen har jag redan accepterat tanken att det kan komma en dag när Joachim känner att han inte orkar mer pga att jag har barn, och det är så det är, det Är annerlunda att vara tillsammans med en tjej med barn, man blir inte "styvpappa" man blir ingenting mer än en pojkvän, Men, jag kan inte göra allt de där som en vanlig flickvän hade kunnat göra, det blir inte jätte mycket "ensam tid" (nu har jag tur för liam somnar klockan 7 på kvällen) Jag vet inte riktigt hur det är för honom eller för någon annans pojkvän/flickvän, men det är ju lite så att kärleken till sitt barn är så otroligt stark så ingen annan människa kan få 100% av den person de är tillsammans med, och de kan jag tänka mig kan vara lite jobbigt,

men hur jobbigt där än kan vara ibland, så sitter jag och tittar på liam och säger "mitt barn, fan vad han är söt, fan vad jag älskar honom", varie dag. det finns inget finnare, underbarare än sitt eget barn <3


<3

hejsan, asså jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer ;o just nu e dagarna nästan desamma, jag går i skolan och saknar liam nått otroligt, (men trivs även jätte bra) har ni tips på nått att skriva ? frågor så bara komentera, gör inget om ni e anonyma :) kram på er <3

RSS 2.0